nieuws

Aflevering 4 - Krostle van Ulrich

Grenzeloos Genoegen
Grenzeloos Genoegen
Een heerlijk recept voor een stevige Krostle.

Ingrediënten:

4 grote aardappels
1 grote ui of 2 kleine
Roomboter
3 eieren
Stukjes gerookte ham of gaar rundvlees

Bereiding:

Kook de aardappels in de schil gaar. Schil de uien en snijd ze in kleine stukjes. Doe roomboter in een zware koekenpan en bak de uien tot ze een beetje kleuren en glazig worden. Snijd de aardappels in dunne plakjes en bak mee tot lekker goudbruin. Voeg ham of rundvlees toe en bak even mee. Schuif alles aan de kant, doe op de lege plek een klont roomboter en tik daar de eieren in. Roer tot het ei stolt en roer dan de hele inhoud van de pan weer door elkaar. Maak op smaak met zout en peper.
Culinair journalist Frederike Krommendijk van De Twentsche Courant Tubantia kookt in elke aflevering samen met de gastheer of gastvrouw een streekgerecht. Daarnaast stelt ze zelf een gerecht samen met lokale ingrediënten. Frederike's recepten vind je hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.