nieuws

Verdachten 'drugslab' Glanerbrug nog vast, onderzoek gaat verder

Onderzoek bij mogelijk drugslab Enschede
Onderzoek bij mogelijk drugslab Enschede
De drie mannen die dit weekend zijn opgepakt voor betrokkenheid bij een mogelijk drugslab in Glanerbrug zitten nog altijd vast. Vandaag gaat het onderzoek in de woning aan de Dr. Stamstraat verder.
Zaterdag werden in een schuur naast een huis aan de Dr. Stamstraat allerlei stoffen ontdekt die mogelijk gebruikt werden voor het maken van harddrugs. Agenten waren daarover getipt door buurtbewoners die klaagden over stankoverlast.
Toen de politie bij het huis kwam, sloegen drie mannen op de vlucht. De 59-jarige bewoner van het huis en een 31-jarige Enschedeër werden direct opgepakt. De derde man ontkwam, maar meldde zich zondag alsnog bij het huis. Ook hij werd opgepakt.
Zondag is het Landelijk Team Forensische Opsporing de hele dag bezig geweest met onderzoek naar de gevonden stoffen in de schuur en het huis. De politie zegt nog niet duidelijk te hebben of het nu inderdaad om een drugslab ging.
Vandaag wordt opnieuw onderzoek gedaan in het huis, nu door de recherche. Hierbij wordt het hele huis onder de loep genomen. Omwonenden die vragen hebben over wat er precies is gebeurd, kunnen de hele dag terecht bij de wijkagent van Glanerbrug.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.