nieuws

Smeekens en Mulder aan vooravond belangrijkste schaatsjaar

De derde plaats op de 500 meter bij de wereldkampioenschappen afstanden in Sotsji voelde in maart als een grote nederlaag voor Jan Smeekens. En dat zei veel over de veranderde status van de sprinter uit Raalte, die net als Ronald Mulder uit Zwolle moet gaan oogsten dit jaar.
Hij is de afgelopen twee seizoenen uitgegroeid tot de wereldtopper op de kortste schaatsafstand. In hetzelfde Russische stadion hoopt de 26-jarige rijder in februari bij de Olympische Spelen wel de gouden medaille omgehangen te krijgen. De weg daar naartoe begint vrijdag bij de NK afstanden, waar Smeekens start als favoriet.

Moordende concurrentie

Met ploeggenoot Ronald Mulder, wereldkampioen sprint Michel Mulder, Jesper Hospes en Hein Otterspeer is de concurrentie flink. Iets wat een aantal jaren geleden nog ondenkbaar was, want Nederland telde bij het korte sprintwerk lange tijd nooit echt mee. Maandag sprak RTV Oost Sport op een persmoment van de Brand Loyalty met Ronald Mulder uit Zwolle en Jan Smeekens, die waarschijnlijk het WK sprint laat schieten, om vooruit te blikken op het seizoen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.