nieuws

Oud-minister Vogelaar bezoekt Rivierenwijk Deventer

Rivierenwijk in Deventer
Rivierenwijk in Deventer
Oud-minister van Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar brengt op 24 oktober een bezoek aan de Rivierenwijk in Deventer. De wijk stond in 2007 op de lijst van veertig Nederlandse 'krachtwijken', aangewezen door Vogelaar.
De oud-minster zal, samen met wijkbewoners, een wandeling door de wijk maken. Zo kan ze een indruk krijgen van de voortgang van de wijkvernieuwing. Er wordt onder meer stilgestaan bij de Amstellaan, de tunnel onder het spoor, de nieuwbouw op het Deltaveld en bij Bombarie in de Rivierenwijk, een speciale serie activiteiten voor kinderen en jongeren op het Deltaplein. Ook zal Vogelaar in gesprek gaan met wethouder Jos Pierey en Ben Nijhuis, teamleider projecten bij Rentree.
De Rivierenwijk kwam onlangs al samen met de andere Overijsselse Vogelaarwijk Velve-Lindenhof in Enschede in het nieuws, omdat de Vogelaarwijken in het algemeen volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) 'mislukt' zouden zijn. Hier werd door betrokken woningstichtingen en gemeenten met verbazing op gereageerd. Ook Vogelaar zelf weersprak de bewering van het SCP.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.