nieuws

Vragen over inzet van werklozen voor herstel straten Twenterand

Vragen over inzet werklozen in Twenterand
Vragen over inzet werklozen in Twenterand
GemeenteBelangen Twenterand is geen voorstander van het plan van de gemeente om werklozen in het zetten voor het herstel van straatwerk binnen de gemeente.
De partij vindt het een goed idee om een tegenprestatie te vragen voor het ontvangen van een uitkering, maar  vraagt zich af of er geen sprake is van verdringing op de arbeidsmarkt. De partij verwijst naar de vakbonden die aangeven dat er inderdaad sprake is van verdringing als de gemeente geen geld meer heeft voor voor zaken als herstel van straatwerk en dit vervolgens laat uitvoeren door bijstandsgerechtigden zonder loon. Gemeenten die dit doen, breken volgens de bonden de werkgelegenheid af.

Diskwalificatie stratenmakers

GemeenteBelangen Twenterand is het bovendien niet eens met de argumenten van de gemeente waarom de uitkeringsgerechtigden als stratenmaker aan de slag moeten. "De gemeente doet dat vanwege onvoldoende budget. Dit is niet alleen een diskwalificatie van de stratenmakers, omdat u suggereert dat iedereen kan straten maken, maar dat u geen budget heeft is een pure keuze. Zoals u meent te moeten kiezen voor de uitbreiding van uw wagenpark met zes hybride dienstauto's voor ambtenaren."
De partij wil van het gemeentebestuur weten of lokale stratenmakersbedrijven bij het herstel van straatwerk zijn betrokken. Ook wil GemeenteBelangen Twenterand weten hoeveel geld de gemeente nodig heeft om het straatwerk uit te laten voeren door stratenmakersbedrijven.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.