nieuws

SP Zwolle wil spoeddebat over preventief fouilleren in Holtenbroek

SP Zwolle wil spoeddebat over preventief fouilleren
SP Zwolle wil spoeddebat over preventief fouilleren
Symboolpolitiek. Zo noemt de SP in Zwolle het plan van burgemeester Meijer om in Holtenbroek III preventief fouilleren toe te staan, in een poging de wijk te verbeteren. De partij is fel tegenstander en wil een spoeddebat.
Burgemeester Meijer wil van de wijk een zogenoemd veiligheidsrisicogebied maken, waardoor er preventief gefouilleerd mag worden. Reden is dat veel bewoners zich niet prettig voelen in de buurt en dat het tot nu toe niet gelukt is om het veiligheidsgevoel te vergroten. Holtenbroek blijkt een van de slechtst scorende wijken van Zwolle.
Vorige week kondigde de gemeente aan met verschillende partijen de wijk aan te willen pakken. Met organisaties als Travers Welzijn, een woningcorporatie en de politie zou er actie ondernomen moeten worden. Met name de aanpak van wapenbezit en geweldplegers krijgt prioriteit, het preventief fouilleren maakt daar onderdeel van uit.
Volgens de SP is het fouilleren een volstrekt verkeerd middel. De partij vreest dat het veiligheidsgevoel voor buurtbewoners eerder zal afnemen dan toenemen. Daarnaast zou het volgens de partij een enorme politie-inzet vragen terwijl het weinig oplevert.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.