nieuws

Eis: celstraf na uit de hand gelopen burenruzie in Almelo

Cel geëist tegen Almeloër
Cel geëist tegen Almeloër
"Het is in de media te vaak te lezen dat mensen onderuit geslagen worden, waarna daders op hen inschoppen." Dat zei de officier van justitie vandaag in de rechtbank te Almelo. Hij eiste drie jaar cel waarvan een half jaar voorwaardelijk tegen een man uit Almelo. Die wordt verdacht van het neerslaan en bewusteloos schoppen van een man.
De 25-jarige Almeloër zou in juli een buurman van zijn ouders hebben geslagen en geschopt, waardoor de 65-jarige man 'als een houten plank' achterover sloeg en het bewustzijn verloor. 
De ouders van de verdachte hebben al geruime tijd ruzie met hun buren, maar dat is volgens de officier van Justitie geen enkele reden om iemand zomaar bewusteloos te slaan.

Verdachte voelde zich bedreigd
De Almeloër ontkent niet dat hij een klap uitdeelde, maar zegt dat het slachtoffer plotseling op hem af was komen lopen met een bromfietshelm in de hand. Hij dacht dat het slachtoffer hem daarmee wilde slaan. "Ik heb mijzelf toen verdedigd en hem een klap gegeven," vertelde de man in de rechtbank. Hij ontkent het slachtoffer nog geschopt te hebben.
Buurtbewoners die getuige waren, zeggen dat de verdachte het slachtoffer onderuit sloeg toen deze bij zijn brommer was. Daarna zou hij het slachtoffer nog een paar trappen gegeven hebben en hebben uitgeroepen, "kijk, daar lig je nu, oude zielige man." Op één van de schoenen van de 25-jarige werd DNA-materiaal van het slachtoffer gevonden.

Slachtoffer: schade verhalen

Het slachtoffer wil zijn schade verhaald zien op de verdachte. Niet alleen schade aan de kleding, maar ook smartengeld en misgelopen inkomsten doordat hij arbeidsongeschikt is geraakt. De officier van justitie stelt dat 2500 euro smartengeld vergoed moet worden door de verdachte. Voor de inkomensschade moet de man naar de civiele rechter stappen. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.