nieuws

Storing straatverlichting in Twente, donker op straat

Op verschillende plekken in Twente is dinsdagavond de straatverlichting uitgevallen. Een woordvoerder van netwerkbeheerder Enexis kan nog niet zeggen wanneer de storing volledig is opgelost.
Onder meer in delen van de gemeenten Hengelo, Enschede, Borne, Almelo, Hof van Twente, Dinkelland, Losser en Haaksbergen deden aan het begin van de avond de lantaarnpalen het niet meer. Volgens de Enexis-woordvoerder is er iets verkeerd gegaan met het signaal dat via het elektriciteitsnet de straatverlichting moet aansturen. Dat signaal wordt verstuurd vanuit Hengelo.
Er wordt op dit moment hard gewerkt om het probleem op te lossen. Een woordvoerder kan niet zeggen welke gebieden in Twente wel en niet zijn getroffen, aangezien het signaal voor de straatverlichting ook verstuurd wordt vanuit Zwolle en Hoogeveen. Naar verwachting zal in de loop van de avond op steeds meer plekken de straatverlichting weer gaan branden, totdat het probleem in Hengelo is verholpen.
Een groot aantal monteurs van Enexis schakelt daarnaast met name in de stedelijke gebieden de straatverlichting handmatig in. Rond acht uur 's avonds brandde de straatverlichting onder meer al weer in delen van Hengelo, Enschede en Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.