nieuws

Syntus maakte rekenfout bij bieding concessie IJsselmond

Syntus bus
Syntus bus
Vervoersbedrijf Syntus heeft een rekenfout gemaakt bij haar bieding op de concessie IJsselmond. Door een verkeerde berekening van het aantal dienstregelinguren is haar bieding uiteindelijk terecht terzijde gelegd, meldt de website OV Tenders.
In juli kreeg de OV Regio IJsselmond, dochter van Connexxion, voor maximaal tien jaar het contract om het streekvervoer te organiseren in Kampen, Genemuiden, de Noordoostpolder en Steenwijk: de zogeheten concessie IJsselmond. Hiervoor waren vijf kandidaten in de race, waaronder Syntus. Die tekende bezwaar aan tegen de gunning van het contract aan OV Regio IJsselmond.
Syntus vond dat zij ten onrechte niet vanaf het begin heeft kunnen inschrijven op het buscontract. Syntus diende een procedure in bij de hoorcommissie van de provincie Overijssel en stapte naar het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) om de gunning ongedaan te maken.
De voorzieningenrechter van het CBB vindt dat de bieding van Syntus terecht aan de kant is geschoven, mede door de rekenfout. Syntus heeft inmiddels haar bezwaarschrift bij Overijssel en Flevoland ingetrokken, waardoor de gunning van de concessie IJsselmond van 2014 tot 2023 aan OV Regio IJsselmond definitief geworden is.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.