nieuws

Hengelo wil 200 lantaarnpalen minder: waar mag het licht uit?

Hengelo wil 200 lantaarnpalen minder: waar mag het licht uit
Hengelo wil 200 lantaarnpalen minder: waar mag het licht uit
Hengelo wil minder openbare verlichting. Daarom vraagt de gemeente Hengelo aan de inwoners om vanaf 26 oktober overbodige lantaarnpalen te melden. De gemeente streeft naar tweehonderd lantaarnpalen minder. Dat levert een energiebesparing op en minder lichthinder voor de natuur.
In Hengelo staan ongeveer 20.000 lantaarnpalen. Een aantal lantaarnpalen kan volgens de gemeente worden weggehaald, zoals lantaarnpalen op plekken waar 's nachts niemand komt. De gemeente beoordeelt alle meldingen per wijk. Dat gebeurt op basis van een aantal criteria, zoals verkeersveiligheid, sociale veiligheid, mogelijk alternatieve routes en de bijdrage aan de natuur op de plek van de lantaarnpaal. De veiligheid is het belangrijkste.

Resultaten

Hengelo gaat de resultaten van de beoordeling publiceren. Inwoners hebben daarna nog de tijd om te reageren. De beoordeling en de reacties van bewoners worden tot slot besproken met bewonersorganisaties. Het gemeentebestuur neemt naar verwachting eind 2014 een beslissing welke lantaarnpalen weg kunnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.