nieuws

Vogelaar wijst kritiek op Rivierenwijk in Deventer af

De voormalige minister van volkshuisvesting Ella Vogelaar was vandaag op bezoek in de Deventer Rivierenwijk. Jaren  geleden was dit één van de achterstandswijken die ze wilde omvormen tot prachtwijk.
Minister Ella Vogelaar kwam in 2007 met ambitieuze plannen om de wijk te verbeteren. Verpauperde woonblokken uit de jaren 60 moesten wijken voor nieuwbouw, de werkloosheid moest omlaag en de verkeerssituatie moest op veel plekken worden verbeterd. Dit alles moest in nauwe samenwerking met de bewoners gebeuren. Sindsdien is er veel veranderd in de wijk, al zijn nog lang niet alle plannen uitgevoerd.

Kritiek op Vogelaarwijken

De laatste tijd is er vele kritiek op de zogenaamde 'Vogelaarwijken'. Er zou veel te weinig zijn verbeterd ten opzichte van 2007, en het geld dat erin is gestoken zou niet het gewenste effect hebben gehad. Vogelaar is het zelf absoluut niet eens met de kritiek. In de 40 Nederlandse wijken die op de schop zijn gegaan is de situatie aanmerkelijk verbeterd. Ook de Deventer Rivierenwijk is veiliger, gezelliger en socialer geworden. De bewoners zijn over het algemeen tevreden met het resultaat.

Uitstel door crisis

Niet alle plannen zijn al uitgevoerd. Door de economische crisis is een deel van de nieuwbouwprojecten stil komen te liggen of vooruit geschoven. Ook is het nog niet gelukt de werkgelegenheid flink te vergroten, omdat er tegelijkertijd veel werklozen bijkwamen door de crisis. Het gaat dus wel langer duren voordat de wijk helemaal is omgevormd, maar dat de Rivierenwijk er beter voor staat dan een jaar of 7 geleden, daarover is iedereen het wel eens.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.