nieuws

Moord op Diana Winkel uit Oldenzaal precies vijf jaar geleden

Vandaag precies vijf jaar geleden werd tekenlerares Diana Winkel uit Oldenzaal vermoord. Een dader is nog steeds niet gepakt.
Het lichaam van Winkel werd vrijdag 24 oktober 2008 door een familielid gevonden in haar woning aan de Hengelosestraat in Oldenzaal. Ze was 47 jaar oud. De politie ging gelijk uit van een misdrijf en startte een groot onderzoek waar zo'n 25 rechercheurs aan meewerkten.

Beloning

Getuigen werden gesproken, er werd technisch onderzoek gedaan. In het RTV Oost-programma Onder de Loep werd aandacht besteed aan de zaak en het RTL-programma Het Zesde Zintuig stuurde paranormaal begaafde mensen naar Oldenzaal. Ook werden flyers uitgedeeld en werd 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.
Het onderzoek van de politie verplaatste zich naar het Afrikafestival in Hertme en ook werden flyers uitgedeeld bij het AZC in Azelo. Winkel bleek meerdere relaties te hebben gehad met donkergetinte mannen. Uiteindelijk werd in 2009 een 48-jarige blanke man uit Oldenzaal aangehouden, maar hij werd na 37 dagen weer vrijgelaten.
Tot op de dag van vandaag staat de politie voor een raadsel over wie de moord op Diana Winkel op zijn geweten heeft.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.