nieuws

Ruim 200 jongeren uit Twente strijden om FC Twente Cup

FC Twente
FC Twente
Ruim 200 jongeren hebben zich aangemeld voor deelname aan de FC Twente Cup. De jongeren zijn verdeeld over 25 teams. Dat is een stijging ten opzichte van de vorige editie, meldt FC Twente.
De FC Twente Cup is een project dat valt onder scoren in de wijk. De deelnemende teams werken in een periode van een half jaar toe naar een voetbaltoernooi dat in april 2014 plaatsvindt op het trainingscentrum van FC Twente. Maandag is de kick-off van het project. Dan horen de jongeren wat er de komende maanden van hen verwacht wordt.

Sociale binding vergroten

Voor de nieuwe editie hebben zich teams uit Enschede, Hengelo, NIjverdal, Oldenzaal, Delden, Glanerbrug, Borne en Bad Bentheim opgegeven. Om aan de het voetbaltoernooi mee te mogen doen moeten de teams zich in de voorbereiding wel eerst kwalificeren. Dat kan door deelname aan trainingen, oefenwedstrijden en sociale buurtbijdrages. Door jongeren buurtbijdrages te laten leveren, probeert FC Twente de sociale binding van de jongeren met de wijk te vergroten. Tijdens de duur van het project kunnen de de jongeren verschillende beloningen verdienen, zoals wedstrijdshirts of wedstrijdkaarten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.