nieuws

Campings Overijssel sluiten seizoen goed af, geen topjaar

Zelden was het zulk mooi weer eind oktober, dus zitten veel Overijsselse campings nog behoorlijk vol. Ook de zomer was uitstekend voor de recreatie-ondernemers. Toch is het geen echt topjaar, want het voorjaar was nat en koud.
De recreatie-ondernemers maken aan het eind van het toeristenseizoen de balans op van 2013. Ondanks de prachtige zomer en de verrassend mooie herfstvakantie is het geen echt topjaar. Vooral de periode rond hemelvaart en  Pinksteren was het koud en nat, en lieten de kampeerders het massaal afweten. Het verlies dat ondernemers dan oplopen is niet zomaar weggewerkt. Toch zullen de meeste ondernemers het jaar wel positief afsluiten, en laat deze deze drukke herfstvakantie de balans de goede kant op doorslaan.

Gasten boeken steeds later

Vroeger boekten mensen vaak lang van tevoren al hun vakanties op de Nederlandse campings. Nu wordt het besluit vaak pas op het laatste moment genomen. Een weekje naar de camping, of toch die last-minute naar Turkije, als de weerverwachting slecht is. Via internet is er steeds meer keus. Gevolg is dat veel campinghouders vroegboekers belonen met een flinke korting, om in elk geval zeker te zijn van klandizie. Daarmee lopen hun inkomsten ook terug.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.