nieuws

Gevangenisstraf voor Deventenaren voor beroving bij seksdate

Gevangenisstraf voor drie mannen uit Deventer
Gevangenisstraf voor drie mannen uit Deventer
Drie mannen uit Deventer zijn door de rechtbank tot gevangenisstraffen veroordeeld voor afpersing en een gewelddadige beroving.
Twee van hen hadden afgelopen februari een afspraak met een man om in zijn huis in Nijmegen voor 200 euro seks te hebben.

Celstraffen van 2 en 3 jaar

Toen ze bij het slachtoffer thuis waren, kwam plotseling de derde man binnen die de Nijmegenaar met een mes bedreigde. De drie mannen gingen er daarna vandoor met geld, een webcam, ring en mobiele telefoon.
De twee mannen die de afspraak maakten, kregen twee jaar celstraf en moeten zich laten behandelen voor hun psychische problemen. De derde man met het mes moet drie jaar de gevangenis in. Hij is eerder veroordeeld voor geweldsdelicten en moet nu een eerder opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf uitzitten.

Schadevergoeding

Alle drie de Deventenaren moeten van de rechtbank het slachtoffer uit Nijmegen een schadevergoeding betalen. Justitie had vier jaar gevangenisstraf geëist tegen de mannen. Het is nog niet bekend of er hoger beroep wordt aangetekend tegen het vonnis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.