nieuws

'Wolf Luttelgeest toch door mensen neergelegd'

Het pand van Naturalis in Leiden
Het pand van Naturalis in Leiden
De wolf die op 4 juli in Luttelgeest langs de weg werd gevonden door een vrouw uit Vollenhove, is daar toch door mensen neergelegd. Dat meldt het radioprogramma Vroege Vogels op haar site.
Op basis van betrouwbare informatie meldt het radioprogramma dat de wolf in Polen is doodgeschoten.

Twee kogelgaten

Bij de sectie is in eerste instantie niet aan het licht gekomen dat er twee kogelgaten in het lichaam van de wolf zaten. Dat is pas later ontdekt. Vroege Vogels baseert zich op twee bronnen die vooralsnog anoniem willen blijven.
Daarmee is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de soap rond het dier dat begin juli langs de weg werd gevonden. Kort na de vondst van het dier werd al in twijfel getrokken of de wolf echt wel in Nederland leefde.

Bever in de maag

Faunabeheer Flevoland twijfelde over de herkomst van de wolf, onder meer omdat het dier een bever in haar maag had. Die komen in de omgeving van Luttelgeest niet voor. Het zou veel logischer zijn geweest als de wolf een schaap of een ree had gegeten.
Voor de specialisten van Naturalis die de wolf onderzochten, stond vrijwel zeker vast dat het dier door een auto was aangereden. Dat blijkt nu dus niet het geval te zijn. Volgens Vroege Vogels wordt binnenkort bekendgemaakt dat de wolf niet door een auto is aangereden maar is doodgeschoten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.