nieuws

Cel voor mannen uit Kampen en Zwolle voor zwembadmoord

De rechtbank in Groningen heeft twee mannen uit Zwolle en Kampen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 15 en 18 jaar. De mannen zijn verantwoordelijk voor een moord bij het zwembad in Marum.
Een motorhandelaar uit Marum werd vorig jaar zomer op klaarlichte dag geliquideerd op de parkeerplaats voor het zwembad in zijn woonplaats. De schutter, een man uit Zwolle, legde een volledige bekentenis af. Hij kreeg 15 jaar cel. De opdrachtgever voor de moord, een man uit Kampen, is veroordeeld tot 18 jaar. Hij beweert dat hij er niks mee te maken heeft.
De Zwollenaar was een cannabisgebruiker, die van de Kampenaar afvalknipsels van wiet kreeg. Hij pleegde de moord voor 15.000 tot 20.000 euro. "Een waanzinnige daad", aldus het Openbaar Ministerie. De Kampenaar wordt gezien als opdrachtgever maar hij ontkent. Volgens zijn advocaat heeft de schutter de naam van de Kampenaar genoemd om andere mensen uit de wind te houden.
Over het motief van de moord is veel onduidelijkheid omdat de Kampenaar blijft ontkennen. Bij de nabestaanden van de motorhandelaar veroorzaakt dat veel onbegrip, waardoor volgens de rechtbank de verwerking van het verlies van hun dierbare wordt bemoeilijkt. "Niet alleen de directe naasten, maar ook het dorp Marum en de rechtsorde zijn ernstig geschokt." De rechtbank rekent dat met name de opdrachtgever zwaar aan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.