nieuws

Preventief fouilleren in Holtenbroek

Holtenbroek
Holtenbroek
Het plan van burgemeester Meijer om preventief te gaan fouilleren in Holtenbroek III roept veel tegenstand op. D66, GroenLinks en de SP hebben een spoeddebat aangevraagd. In de studio Frank Futselaar van de SP en Thom van Campen van de VVD, voorstander van dit plan.
De SP heeft een spoeddebat aangevraagd over het besluit van burgemeester Meijer om in een deel van de wijk Holtenbroek preventief te gaan fouilleren. Holtenbroek is een veiligheidsrisicogebied in Zwolle. De laatste jaren hebben de gemeenten en verschillende instanties zich ingezet om de wijk Holtenbroek te verbeteren. Echter is er nog een groot onveiligheidsgevoel. Dit baart de gemeenteraad zorgen.
De SP is fel tegen het plan van de burgemeester. De SP heeft in het begin van dit jaar een onderzoek uitgevoerd dat uitwijst dat het aantal geweldsincidenten in 2012 juist gedaald is. Het preventief fouilleren zal volgens de SP weinig opleveren en tevens inbreuk zijn op de privacy.
De VVD is voorstander van het plan. Er is een toename zichtbaar in het aantal inbraken en het veiligheidsgevoel is verslechterd. Naar mening van de VVD werken de andere methodes niet en moet preventief fouilleren het veiligheidsgevoel vergroten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.