nieuws

Jansen Steur wilde patiënten voor strafproces spreken

Ernst Jansen Steur
Ernst Jansen Steur
De omstreden oud-neuroloog Jansen Steur van het MST heeft tevergeefs geprobeerd voor het begin van de strafzaak in gesprek te gaan met een aantal oud-patiënten. De patiënten hebben het verzoek afgewezen om morgen, vrijdag 25 oktober, in gesprek te gaan.
Het gesprek was gepland in het kantoor van letselschade-specialist Yme Drost in Hengelo. Hij behartigt de belangen  van een groot aantal patiënten.

Verdeelde reacties

In de brief meldt de advocaat van Jansen Steur aan Drost dat de oud-neuroloog nog altijd begaan is met het lot van z'n ex-patiënten. Hij voelt zich moreel schuldig.
De patiënten die waren uitgenodigd voor een gesprek hebben verdeeld gereageerd. Sommigen wilden, enkelen niet en de meerderheid twijfelde. Het gaat om de patiënten die voorkomen in het strafdossier van Justitie. Het Openbaar Ministerie was op de hoogte gesteld van het mogelijke overleg door letselschade-specialist Drost. Dat overleg is nu afgeblazen, omdat de patiënten eensgezind hebben laten weten niet met Jansen Steur in gesprek te willen gaan.

Volgende week voor tuchtrechter

Volgens letselschadespecialist Drost heeft Jansen Steur nu aangeboden om na het strafproces in gesprek te gaan met patiënten uit het strafdossier. Overigens is één van deze patiënten recentelijk overleden.
De omstreden oud-neuroloog moet zich volgende week verantwoorden voor de tuchtrechter. Een week daarna staat hij voor de strafrechter.

Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.