nieuws

Vitens maakt sponsorbedrag PEC Zwolle bekend, 150.000 euro

Sponsorcontract bedraagt ongeveer 150.000 euro
Sponsorcontract bedraagt ongeveer 150.000 euro
Waterbedrijf Vitens sponsort PEC Zwolle voor een bedrag van ongeveer 150.000 euro. Dat meldt Statenlid Robert Jansen van GroenLinks.
Tot frustratie van GroenLinks bleef lang onduidelijk voor welk bedrag Vitens PEC Zwolle sponsort. Vorige week vroeg GroenLinks openheid van zaken via Gedeputeerde Staten. Maar GS meldden toen dat Vitens niet bekend wilde maken hoeveel geld de Zwolse voetbalclub krijgt. Het waterbedrijf liet weten dat het sponsorbedrag slechts een deel van het totale communicatiebudget bedroeg.
Jansen: "Vandaag meldt GS dat Vitens de betaald voetbalorganisatie uit Zwolle voor zo'n 150.000 euro sponsort. Spijtig genoeg biedt Vitens pas transparantie op dit gebied na maanden van aandringen door GroenLinks." Die partij vindt het maar niets dat een overheidsbedrijf als Vitens een voetbalclub sponsort. "Vitens dient zorg te dragen voor schoon en betaalbaar drinkwater, en er niet van dit soort hobby's op na te houden."
Wat GroenLinks betreft is met het bekend maken van het sponsorbedrag de kwestie nog niet voorbij. De partij gaat in Provinciale Staten opnieuw vragen stellen over de sponsoring van PEC Zwolle door waterbedrijf Vitens.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.