nieuws

Drost doet melding bij IGZ tegen Amsterdamse neuroloog

Yme Drost
Yme Drost
Letselschade-expert Yme Drost heeft melding gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) tegen de Amsterdamse neuroloog Rien Vermeulen.
Die zou zich volgens Drost mogelijk schuldig hebben gemaakt aan valsheid in geschrifte en oplichting om medicatie te kunnen voorschrijven. De neuroloog nam het in programma’s van EenVandaag en RTV-Oost op voor de voormalig neuroloog Jansen Steur. Vermeulen zei in die uitzendingen dat hij, net als Jansen Steur, scores van neurologische tests heeft vervalst om medicijnen te kunnen voorschrijven.
Vermeulen vindt het onjuist dat Jansen Steur een straf boven het hoofd hangt voor wat in de neurologie eerder regel dan uitzondering was. Het gaat dan met name om het stellen van foute diagnoses en het niet goed bijhouden van patiëntendossiers. Drost: "Het valt mij tegen dat een vooraanstaand wetenschapper zijn onderbuik laat spreken en niet de feiten. Dat artsen foute diagnose stellen is een gegeven en meestal niet verwijtbaar. Maar als bijvoorbeeld artsen protocollen en richtlijnen niet volgen, die er zijn om tot een weloverwogen en zorgvuldige diagnosestelling te komen, dan handelen zij medisch verwijtbaar."

Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.