Bom bij Deventer naar veilige plek, treinen rijden weer

De bom die vanochtend bij de spoorbrug bij Deventer werd aangetroffen is veiliggesteld. Rond 19.30 uur werden daarom de voorzorgsmaatregelen voor het trein-, lucht- en scheepvaartverkeer opgeheven.

De bom is vervoerd naar een veilige plek, zodat de politie het sein veilig kon geven. De bom wordt op een later tijdstip tot ontploffing gebracht. Maar wanneer dat is, heeft de politie nog niet bekendgemaakt.

Doelwit tijdens de oorlog

De spoorbrug bij Deventer is in de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd. In het najaar van 1944 was de spoorbrug een belangrijk doelwit van de geallieerden. De sterke Duitse luchtafweer maakte het noodzakelijk de bommen van grote hoogte te laten vallen, waardoor de spoorbrug zelf nooit werd geraakt.

De verwoestingen in de stad en het daarmee gepaard gaande leed waren daarentegen van ongekende omvang. Tussen februari 1944 en februari 1945 zijn er tijdens vijftien bombardementen 154 doden gevallen, voornamelijk bejaarden uit de volledig verwoeste bejaardenhuizen in de binnenstad. (Bron: regiocanons.nl)

Meer over dit onderwerp:
Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel:

Reageren