nieuws

Veldrijdster De Boer tiende in wereldbekerwedstrijd Tabor

Sophie de Boer
Sophie de Boer
Sophie de Boer is zaterdagmiddag tiende geworden in de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen. De veldrijdster uit Enschede moest in het Tsjechische Tabor ruim een minuut toegeven op winnares Katherine Compton.
De Amerikaanse Compton reed de omloop in Tabor in 43,41 minuten. De Boer kwam een minuut en elf seconden later over de streep. De Britse Nikki Harris en de Tsjechische Pavla Havlikova bleven in de buurt van Compton, maar werden respectievelijk tweede en derde op zes en zeven seconden. Annefleur Kalvenhaar uit Wierden eindigde op de twintigste plek met een achterstand van drie minuten en 32 seconden.
Compton is door de zege in Tabor ook de nieuwe leidster in het klassement na twee wedstrijden. Marianne Vos ontbrak in Tsjechië en raakte de koppositie kwijt. De wereldkampioene heeft voorlopig een punt achter het veldritseizoen gezet. Kalvenhaar bezet de veertiende plek in het klassement. De Boer staat drie plekken lager.
Bij de beloften eindigde Emiel Dolfsma uit Kampen als vijftiende in Tabor. Mathieu van der Poel was de sterkste bij de beloften.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.