nieuws

Vakbond teleurgesteld dat er geen doorstarts meer volgen bij Oad

Waarschijnlijk geen nieuwe doorstarts Oad, vakbond teleurgesteld
Waarschijnlijk geen nieuwe doorstarts Oad, vakbond teleurgesteld
Vakbond De Unie betreurt het dat er waarschijnlijk geen doorstarts meer komen voor reisorganisatie Oad uit Holten. Woordvoerder Ter Halle is teleurgesteld dat alleen de meest winstgevende onderdelen zijn overgenomen.
Zaterdag werd bekend dat de curatoren niet meer in gesprek zijn met partijen over de verkoop van bedrijfsonderdelen. Op dit moment wordt alleen nog de inventaris en kleinere zaken zoals bureaustoelen verkocht.
Eerder werden al wel het Oad Busbedrijf verkocht en de onderdelen SRC-Cultuurvakanties, Oad Business Travel en de Globe Reisburo's. Het touroperatoronderdeel, dat de vakanties regelde naar vliegbestemmingen, vond geen nieuwe eigenaar.

Teleurstelling maar realiteit

Volgens Ter Halle van Vakbond De Unie zijn alleen de winstgevende onderdelen verkocht. "Ik ben teleurgesteld, maar het is de realiteit. Het geeft aan hoe Oad er voor stond." Over de oorzaken van het faillissement en de schulden van de boedel is nog geen informatie naar buiten gebracht. Het zal naar verwachtingen nog enkele weken duren voordat de curatoren hun rapport presenteren.
De Oad Groep had ten tijde van het faillissement 1750 werknemers. De curatoren schatten dat zo'n 600 daarvan hun baan heeft behouden. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.