Betaald voetbal

PEC Zwolle onderuit tegen AZ

PEC Zwolle heeft zondagmiddag nagelaten de koppositie in de eredivisie te grijpen. De ploeg van trainer Ron Jans moest in eigen huis winnen van AZ om bovenaan te komen, maar ging met 0-2 onderuit.
PEC Zwolle en AZ waren aan elkaar gewaagd in de beginfase van de wedstrijd. Beide ploegen kregen kleine mogelijkheden om de score te openen, maar grote kansen bleven uit. Stef Nijland was uit een vrije trap nog dichtbij een treffer, maar zijn inzet werd gekeerd door Esteban.
PEC Zwolle kreeg een tik te verwerken toen doelman Kevin Begois vanwege een blessure niet verder kon. Hij werd vervangen door Leon ter Wielen, die al binnen twee minuten moest vissen. De invaller trof echter geen blaam, omdat Joost Broerse de bal achter zijn eigen doelman werkte.
Na rust begon PEC Zwolle fel aan de wedstrijd en werd ook meteen dreigend. De thuisploeg wist echter niet te scoren en binnen acht minuten lag de bal aan de andere kant in het net. Nick Viergever werkte een hoekschop binnen. PEC Zwolle zette nog wel aan, maar kon AZ niet serieus in de problemen brengen. Roy Beerens kreeg nog een goede kans om de 3-0 op het scorebord te zetten, maar vond Ter Wielen op zijn weg. Een inzet van Steven Berghuis verdween nog net naast het doel. Door de nederlagen van de concurrenten is het gat met de koploper nog altijd een punt.

PEC Zwolle - AZ 0-2 (0-1)

0-1 Broerse (37/eigen doelpunt)
0-2 Viergever (53)
Arbiter: Janssen
Geel:
PEC Zwolle: Begois (Ter Wielen/35), Van Polen, Lachman, Broerse (Van Hintum/56), Achenteh, Hiwat, Mokotjo, Nijland, Klich, Labylle (Eloisghiri/74), Benson.
AZ: Esteban, Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever, Gudelj, Martens (Henriksen/68), Ortiz, Beerens, Jóhannsson (Berghuis/74), Berg Gudmundsson (Elm/63).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.