Nieuws

Oud-wethouder M.K. van Enschede verder onder vuur

Oud-wethouder M. K. (CDA) heeft haar positie misbruikt om mensen te bedreigen. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Oost.
K was tot mei 2012 wethouder in Enschede. RTV Oost heeft een grote hoeveelheid e-mails in handen waaruit blijkt dat K haar positie heeft misbruikt om mensen te intimideren. Dat gebeurde nadat ze in grote financiële problemen was gekomen door de aankoop van een landgoed net buiten Enschede. M.K. was op dat moment wethouder Werk en Inkomen.

Getrouwde vriend brengt K in het nauw

Uit het onderzoek van RTV Oost blijkt dat K.in de fout gaat als ze zich bemoeit met de echtscheiding van haar toenmalige vriend, een 61-jarige zakenman. K wil met de man trouwen. De Enschedese wethouder stuurt meerdere intimiderende e-mails naar de vrouw van de zakenman. Ze dreigt daarin om haar positie als wethouder te misbruiken.
K schrijft onder meer: "Je weet goed genoeg dat ik dat kan en dat mijn landelijke netwerk tot in de hoogste kringen zodanig is, dat dit echt geen loze kreet is." Ook wijst ze erop dat ze de toenmalige minister van Justitie, Ernst Hirsch Ballin (CDA), 'erg goed' kent.

"Nare privékwestie"

K - tegenwoordig directeur bij Connexxion - ontkent niet dat ze de e-mails heeft gestuurd, maar weigert inhoudelijk te reageren. In een reactie schrijft ze: "Het betreft een nare privékwestie die gelukkig alweer drie jaar achter mij ligt. Een kwestie die ik destijds volledig als privépersoon heb afgehandeld en niet als wethouder."
Twee weken geleden werd al bekend dat K wordt verdacht van belangenverstrengeling. Als bestuursvoorzitter van de Stadsbank Oost-Nederland had ze nooit gemeld dat ze een relatie had met de 61-jarige zakenman, die in die tijd een lucratief ICT-project voor de Stadsbank mocht uitvoeren. Burgemeester Peter den Oudsten van Enschede zei daar onlangs in de gemeenteraad over: "Ze heeft niet overeenkomstig de wet gehandeld."
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.