Informatief

Coquilles met calvados-roomsaus

Coquilles met Calvados roomsaus
Coquilles met Calvados roomsaus
In deze aflevering maakt Frederike samen met Ineke heerlijke coquilles met calvados-roomsaus.

Ingrediënten:

1 kg coquilles Saint Jacques (Sint Jacobsschelpen)
50 ml Calvados
250 ml slagroom
Scheutje citroensap
Zeezout
Versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Smelt de boter in een koekenpan en verhit. Schroei de coquilles in twee minuten dicht. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Giet de Calvados in de pan en roer de aanbaksels los. Kook dit in tot de helft, voeg dan de slagroom toe. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. De saus wordt nu dikker door het inkoken. Maak op smaak met het citroensap en giet de saus over de coquilles. Serveer met stokbrood om het sausje op te deppen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.