Recepten

Aflevering 5 - Coquilles met Calvados roomsaus

Coquilles met Calvados roomsaus
Coquilles met Calvados roomsaus
Heerlijke coquilles met een Calvados roomsaus.

Ingrediënten:

1 kg coquilles Saint Jacques (Sint Jacobsschelpen)
50 ml Calvados
250 ml slagroom
Scheutje citroensap
Zeezout
Versgemalen zwarte peper

Bereiding:

Smelt de boter in een koekenpan en verhit. Schroei de coquilles in twee minuten dicht. Haal ze uit de pan en houd ze warm. Giet de Calvados in de pan en roer de aanbaksels los. Kook dit in tot de helft, voeg dan de slagroom toe. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. De saus wordt nu dikker door het inkoken. Maak op smaak met het citroensap en giet de saus over de coquilles. Serveer met stokbrood om het sausje op te deppen.
Culinair journalist Frederike Krommendijk van De Twentsche Courant Tubantia kookt in elke aflevering samen met de gastheer of gastvrouw een streekgerecht. Daarnaast stelt ze zelf een gerecht samen met lokale ingrediënten. Frederike's recepten vind je hier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.