Persberichten

Wereld Marionettenfestival in OverUITdEkUNST

Peter Schoof met Pinokkio
Peter Schoof met Pinokkio
Zondag 3 november is bij TV Oost een bijzondere aflevering van het kunst- en cultuurprogramma ‘OverUITdEkUNST’ te zien. Programmamaker Peter Schoof volgde de Deventer theatergroep TAM TAM naar een wonderlijk festival: het Wereld Marionetten Festival in het Franse Charleville-Mezières.
Het gaat best goed in de eredivisie van het poppentheater in Overijssel. Elout Hol van het Zwolse Gnaffel is niet alleen ‘Kunstman van het jaar’, hij won ook de landelijke ‘Gouden Krekel’ voor de meest indrukwekkende podiumprestatie. Objectentheater TAM TAM uit Deventer reisde onlangs af naar het Wereld Marionettenfestival in het Franse Charleville-Mezières. Poppenspelers uit de hele wereld bevolken tien dagen lang de oude binnenstad tijdens dit wereldberoemde festival. Binnen en buiten kon je genieten van alle mogelijke vormen van het poppentheater en dankzij dit festival is er in deze stad zelfs een driejarige Kunstopleiding voor Poppenspelers.
In het spoor van TAM TAM ging programmamaker Peter Schoof met zijn onafscheidelijke camera mee naar dit wonderlijke festival en filmde spelers, organisatie en opleiding. En Pinokkio mocht mee, maar niet naar alle voorstellingen…
Nieuwsgierig geworden? Zondag 3 november is zijn verslag te zien in OverUITdEkUNST.
‘OverUITdEkUNST’ wordt elke zondag uitgezonden op TV Oost om 17.20 uur met elk uur een herhaling. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.