Nieuws

FC Twente gaat met een mobiel museum langs ouderen

FC Twente gaat met een kist vol relikwieën langs verzorgingshuizen van Carintreggeland. Vanmorgen werd de aftrap gegeven bij dagvoorziening Palet in Hengelo.
In de kist zitten allemaal spullen, die een link hebben met FC Twente. Zo zijn er voetbalschoenen die Eddy Achterberg heeft gedragen en zijn er diverse shawls en shirtjes.
Doel van de kist is om ouderen te bereiken die meestal niet meer in staat zijn om zelf naar het stadion te gaan om een wedstrijd of het museum te bezoeken. Aan de hand van de attributen worden herinneringen opgehaald. Vrijwilligers van FC Twente en Carintreggeland werken mee. Ook de oud-spelers Theo Pahlplatz, Henny Ardesch en Loyd Rooks waren present om uit eigen ervaring te vertellen.

Naar vijf andere locaties in de regio

Het mobiele museum gaat nog naar vijf andere locaties van de zorginstelling in de regio. Tijdens de bijeenkomsten wordt ook een film vertoond waarin te zien is dat een broer en zus naar de Grolsch Veste gaan om spullen te verzamelen voor in de kist. Zij doen dat voor hun opa, die niet meer in staat is naar buiten te gaan, maar nog wel vol herinneringen aan FC Twente zit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.