Nieuws

Deventenaar niet in hoger beroep voor straf doodslag Twello

Onderzoek in Twello nadat het lichaam van Harks is gevonden
Onderzoek in Twello nadat het lichaam van Harks is gevonden
De 25-jarige Deventenaar die in mei werd veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor de doodslag op Frans Harks in Twello, gaat bij nader inzien toch niet in hoger beroep. Zijn straf wordt daarmee definitief, meldt Omroep Gelderland.
De man had eerder aangekondigd in hoger beroep te gaan maar heeft daar nu van afgezien. Daarmee is de straf onherroepelijk geworden.

November 2011

Het lichaam van de 52-jarige Harks werd november 2011 gevonden door een hardloopster. Hij lag bij zijn fiets naast het Zwarte Pad in het grensgebied van Deventer en Twello. Harks woonde in een opvanghuis voor daklozen en verslaafden in Twello en fietste geregeld met zijn huisgenoot naar Deventer om wiet te kopen.
Justitie arresteerde de huisgenoot enige tijd later. Hij had volgens justitie daderkennis, dat wil zeggen dat hij dingen wist die alleen de dader of de politie konden weten. Ook werd er bloed van het slachtoffer op de fiets en de handschoenen van de verdachte gevonden. Justitie denkt dat de twee onderweg slaags zijn geraakt, waarop de 25-jarige met een mes heeft ingestoken. De Deventenaar is altijd blijven ontkennen maar heeft er nu dus voor gekozen zijn straf niet langer aan te vechten.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.