Nieuws

Pagina op Facebook voor vacatures luchthaven Twente

Enschede Airport Twente
Enschede Airport Twente
De initiatiefnemer van de Facebookpagina Doorstart Vliegveld Twente is ook een pagina begonnen voor werklozen die een baan zoeken op de luchthaven. Er hebben zich in een dag tijd inmiddels zo'n 2500 mensen bij hem gemeld.
De heropening van de luchthaven in 2015 of 2016 levert volgens de gemeente Enschede en de provincie Overijssel veel arbeidsplaatsen op.  Het gaat dan om banen op de luchthaven zelf en bij de bedrijven die zich rond de luchthaven gaan vestigen. Berekend is dat het om zo'n 2500 nieuwe banen gaat. 
Initiatiefnemer Rietman van Doorstart Vliegveld Twente wil met zijn nieuwe Facebookpagina die door zeker 20.000 mensen wordt gezien, een podium bieden voor werkzoekenden maar ook voor ondernemers en bedrijven. Die kunnen er hun vacatures opzetten. Vacatures zijn er nu echter nog niet.
Ondernemer Dik Wessels uit Rijssen heeft vorige maand getekend voor de exploitatie van de luchthaven en denkt eind volgend jaar te kunnen gaan bouwen. Een jaar later zou het eerste vliegtuig de lucht in kunnen. uiteindelijk meten er dagelijks 18 vliegbewegingen zijn, één per uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.