Betaald voetbal

Ziekenboeg PEC Zwolle puilt uit voor bekerduel

PEC Zwolle mist woensdag in de bekerwedstrijd tegen Wilhelmina'08 een groot aantal spelers vanwege blessures.
De ziekenboeg, die toch al goed gevuld is, werd na de wedstrijd van afgelopen zondag aangevuld met doelman Kevin Begois (enkel), Bram van Polen (buikklachten) en Stef Nijland (voet). Tijdens de afsluitende training viel Rochdi Achenteh uit met een enkelblessure. Later deze week wordt bekeken of zij, evenals Mustafa Saymak, de competitiewedstrijd tegen PSV gaan halen, maar het bekerduel komt voor hen te vroeg.
Tegen Wilhelmina'08 zijn er daarom basisplaatsen voor Leon ter Wielen, Giovanni Gravenbeek en Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander gaat tegen de Limburgse tweedeklasser zijn debuut maken voor PEC Zwolle. "Zijn kwaliteiten passen heel goed bij hoe we willen voetballen op het middenveld", legt trainer Ron Jans uit. "Hij is steeds in beweging, heeft overzicht en is technisch begaafd. Alleen is hij hier nog maar net een paar maanden en is hij nog vrij jong. Maar ik vind het wel een mooi aspect van deze wedstrijd, dat zo'n jongen kan spelen".
Naast de noodgedwongen wissels kan Jans ook een beetje rouleren: Maikel van der Weff en Bart van Hintum, die de laatste weken op de bank zijn beland, krijgen woensdag de voorkeur boven Rochdi Achenteh en Joost Broerse.
De opdracht voor PEC Zwolle is duidelijk: "We moeten de bal snel rond laten gaan, op zoek naar een vroege goal en Wilhelmina geen tijd aan de bal geven", aldus Jans. "We moeten ervoor zorgen dat we een ronde verder komen en met een goed gevoel naar PSV kunnen gaan."
Het duel in het IJsseldelta Stadion begint woensdag om 20.00 uur. Radio Oost doet live verslag van de bekerwedstrijd.
Opstelling PEC Zwolle: Ter Wielen; Gravenbeek, Lachman, Van der Werff, Van Hintum; Mokotjo, Klich; Hiwat, Thomas, Labylle; Benson.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.