nieuws

Heracles mogelijk zonder Te Wierik tegen Excelsior'31

Het is nog onduidelijk met welke elf spelers Heracles woensdag gaat beginnen aan de bekerderby tegen Excelsior'31.
Trainer Jan de Jonge kon dinsdagmiddag nog niets vertellen over zijn beoogde basisteam: "Over de opstelling gaan we het morgen pas hebben, want de andere trainers zijn momenteel met Jong Heracles onderweg naar Dordrecht."
De kans dat Mike te Wierik gaat spelen, lijkt niet zo groot. De rechtsback kreeg zondag in het duel met Feyenoord een schop tegen zijn kuit en kon dinsdag niet meetrainen. Thomas Bruns, die zondag al in de eerste helft uitviel, is wel weer volledig fit. Ook Bart Schenkeveld heeft geen last meer van zijn hamstring. Heracles kan nog niet beschikken over Dario Vujicevic, Aleksei Kangaskolkka (beiden voet) en Milano Koenders (knie).
Heracles boekte zondag voor het eerst in de historie een overwinning (2-1) in de Kuip en dat was volgens De Jonge en mentale opsteker voor zijn ploeg:  "Dat moet een boost zijn voor de jongens. Als je in de Kuip kunt winnen, dan kun je in principe overal winnen."
Dat moet woensdag dus gebeuren op de Koerbelt in Rijssen, waar topklasser Excelsior'31 de opponent is. De Jonge weet wat het gevaar is van dit soort bekerduels: "Een hele scherpe amateurclub tegen een iets minder gemotiveerde eredivisieclub; dat scenario moeten we zien te vermijden. Ik zie Excelsior'31 als een heel goede ploeg, die het ons lastig zou kunnen maken als we zelf niet 100% bij de les zijn. Dat moet natuurlijk altijd, maar dat is de uitdaging."
Het bekerduel begint woensdag om 20.00 uur en is live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.