Nieuws

Meisje (15) uit Nieuw Heeten herkent stem verdachte op rechtszitting

De overval vond plaats in de woning boven het café
De overval vond plaats in de woning boven het café
De rechtszaak tegen een man die verdacht wordt van een overval in Nieuw Heeten is vanmiddag aangehouden nadat het slachtoffer tijdens de zitting de stem van de verdachte herkende.
Het was op zijn minst een onverwachte ontwikkeling bij de behandeling van de strafzaak rond de overval op de woning boven een horecazaak in Nieuw Heeten. Het 15-jarige slachtoffer herkende tijdens de zitting de stem van de verdachte en getuigde daar onder ede over. Ze zei dat de stem van de verdachte sinds de overval in haar hoofd heeft zitten. Op verzoek van de advocaat van de verdachte is de zaak aangehouden.

Kluis van het café

Het meisje werd in de nacht van 4 mei wakker van een man die in haar slaapkamer aan het rommelen was. De man bedreigde haar en dwong haar om hem de kluis van het café aan te wijzen. Toen de sleutel van de kluis niet werd gevonden, ging hij er vandoor. Het meisje, dat alleen thuis was, moest zich van de overvaller onder de dekens verstoppen en mocht niemand waarschuwen.
Tijdens de rechtszaak bekende de 32-jarige verdachte uit Ede dat hij op de avond van de overval twee keer in het café was geweest. Hij ontkende dat hij iets met de overval te maken had. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem er ook van dat hij op dezelfde avond een aantal inbraken pleegde in het dorp. Het OM vermoedt dat de overval een uit de hand gelopen inbraak is.

Track- en tracesysteem

De huurauto waar de verdachte in reed was voorzien van een track and tracesysteem waaruit zou blijken dat deze steeds geparkeerd stond in de buurt en op de tijdstippen van deze inbraken. Daarnaast werd een gestolen telefoon tegelijkertijd uitgepeild met de auto op de route van Nieuw Heeten naar Ede, de woonplaats van de verdachte.
De man beweert dat hij op 4 mei een afspraak had met iemand in Nieuw Heeten. Hij wil niet zeggen met wie. Ook weigert hij de naam van een eventuele medeverdachte te noemen. De man zegt dat hij niets met de overval en de inbraken van doen heeft.
Binnen vier weken wil de Zwolse rechtbank verder met de zaak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.