nieuws

Pand in Glanerbrug gesloten vanweg illegale gokactiviteiten

Burgemeester sluit pand in Glanerbrug
Burgemeester sluit pand in Glanerbrug
Burgemeester Den Oudsten van de gemeente Enschede heeft met onmiddellijke ingang een pand aan de Bentstraat in Glanerbrug gesloten vanwege illegale gokactiviteiten. De sluiting geldt voorlopig voor een periode van drie maanden.
Aanleiding voor de sluiting waren vele meldingen van overlast uit de buurt. Omwonenden klaagden over parkeeroverlast door bezoekers, late sluitingstijden en geluidsoverlast. Bij een controle door de politie op vrijdag 18 oktober werden zaken aangetroffen die wijzen op samenkomsten voor niet toegestane gokactiviteiten. Ook was een vuurwapen in het pand aanwezig. Verder werden er alcoholische dranken geschonken, terwijl daarvoor geen vergunning aanwezig is op basis van de Drank- en Horecawet.
De activiteiten in het pand vormen volgens burgemeester Den Oudsten een ernstige inbreuk op de openbare orde en veiligheid en gezondheid voor de woonomgeving. Na een periode van drie maanden mag het pand weer gebruikt worden als de huurder zich houdt aan het bestemmingsplan, de wet en de regels.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.