Heracles Almelo via Excelsior'31 door in KNVB-beker

Heracles Almelo heeft woensdag ten kostte van topklasser Excelsior'31 de achtste finales van de KNVB-beker bereikt. In Rijssen werd het 5-2 voor de eredivisionist.
Heracles Almelo was in het begin van het duel twee keer dicht bij de openingstreffer, maar raakte paal en lat. Ook Excelsior kwam er enkele keren gevaarlijk uit, maar de Almelose ploeg was wel de betere. Dat resulteerde tien minuten voor het einde in de 0-1. Uth scoorde uit een counter. Na een kopbal van Rienstra die ook de paal schampte was de ruststand 0-1.
Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Opnieuw was Heracles de betere en creeerde het kansen en af en toe kwam Excelsior er goed uit. Het was echter de Almelose ploeg die opnieuw scoorde en opnieuw was het Uth. Dit keer op aangeven van Davidson. Kort daarna was het duel beslist. Rosheuvel schoot de derde treffer voor Heracles binnen. Invaller Cziommer maakte uit een vrije trap de 0-4. Excelsior kwam in de laatste minuten zelfs nog terug tot 2-4 door onder meer een fraai doelpunt van afstand van David (Ten Hove maakte de andere), maar verder kwam de thuisploeg niet. Sterker nog, Linssen zorgde in de laatste minuut nog voor de 2-5 eindstand.

Excelsior'31 - Heracles Almelo 2-5

0-1 Mark Uth (36)
0-2 Mark Uth (61)
0-3 Mikhail Rosheuvel (68)
0-4 Simon Cziommer (80)
1-4 Andreas David (86)
2-4 Gerald ten Hove (87)
2-5 Bryan Linssen (90)