Nieuws

MST in Enschede schiet tekort in onderzoek Niaz

MST / Medisch Spectrum Twente in Enschede (4:3)
MST / Medisch Spectrum Twente in Enschede (4:3)
Het ziekenhuis MST in Enschede voldoet niet aan de eisen van het Nederlands Instituut voor Accreditering in de Zorg, Niaz. Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia vandaag.Â
Het Niaz was door het ziekenhuis zelf gevraagd de kwaliteit te testen. Dat gebeurde in juni. Naar aanleiding van die test op het gebied van kwaliteit en veiligheid, omgang met apparatuur, hygiënevoorschriften en medicatie bleek het MST tekort op meerdere onderdelen tekort te schieten.
'Een grote teleurstelling', citeert de TC Tubantia uit een interne mail van het ziekenhuis. Volgens een woordvoerder in de krant gaat het om kleine dingen, zoals de evaluatie van het beleid bij pijnbestrijding. Daar wordt de komende tijd aan gewerkt.
Het Niaz is een van de instellingen die de kwaliteit van zorginstellingen beoordelen, op verzoek van de instellingen zelf. Die kunnen het instituut vragen om zich te laten doorlichten, zodat ze weten of de zorg op peil is, of nog ergens verbetering behoeft. Daarvoor heeft het Niaz normen ontwikkeld. Een slechte beoordeling is voor het ziekenhuis een aanleiding om de kwaliteit te verbeteren, maar heeft vooralsnog geen verdere gevolgen.
Gisteren kreeg het MST van weekblad Elsevier juist een pluim. Uit het jaarlijkse onderzoek naar de staat van ziekenhuizen in Nederland bleek dat het MST samen met twee andere ziekenhuizen het veiligste ziekenhuis is met de up-to-date medische zorg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.