Nieuws

Deutsche Bank sluit kantoren, onder meer in Zwolle

Deutsche Bank sluit aantal kantoren in Nederland
Deutsche Bank sluit aantal kantoren in Nederland
De Deutsche Bank (DB) sluit haar bankkantoor in Zwolle. Ook de kantoren in Groningen, Arnhem, Utrecht en Den Haag sluiten de deuren.
Het sluiten van kantoren zal gevolgen hebben voor het aantal arbeidsplaatsen in Nederland. In totaal werken er ongeveer 1.100 mensen bij DB in Nederland. Onduidelijk is hoeveel van hen moeten vertrekken. DB zal in 2014 haar dienstverlening in Nederland gaan aanbieden vanuit drie regiokantoren in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.
De inkrimping heeft te maken met het eerdere besluit van DB om 14.000 Nederlandse mkb-klanten af te stoten, omdat ze verlies opleveren. De Duitse Bank wil zich in Nederland vooral richten op klanten die internationaal opereren of de ambitie hebben dat te gaan doen. Inmiddels hebben ruim 9.000 van de betrokken mkb-klanten onderdak gevonden bij een andere bank. De anderen zijn nog op zoek. Een groep van 4.000 mkb-klanten met langlopende leningen blijft voorlopig bij DB. De groep mkb-klanten kwam bij de bank terecht door de overname in 2009 van onderdelen van ABN Amro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.