Nieuws

Raadslid Abdullatif geroyeerd als lid van VVD Almelo

Israa Abdullatif
Israa Abdullatif
Het vroegere VVD-raadslid Abdullatif in Almelo is geroyeerd. Ze blijft nog wel lid van de landelijke VVD. Dat schrijft Abdullatif in een persverklaring.
Ze stapte deze zomer uit de VVD-fractie en ging onder eigen naam verder. Abdullatif kon zich al lange tijd niet vinden in de manier waarop de fractie tot haar mening komt en hoe de VVD zich in de raad opstelt.
Ze bleef echter wel lid van de lokale afdeling van de VVD. Het besluist van het hoofdbestuur haar nu te royeren is volgens haar op verzoek van de lokale afdeling. "Het afdelingsbestuur had mij overigens het liefst volledig willen laten royeren," zegt ze in de verklaring. 

"Slecht functionerende afdeling"

Ze schetst het de VVD-afdeling Almelo als een slecht functionerende afdeling waar langzittende personen met dominant, star gedrag verandering blokkeren en open discussies uit de weg gaan. Abdullatif zegt daarvoor een welwillend oor te hebben gekregen bij het hoofdbestuur.
"Mijn met emails van fractievoorzitter en afdelingsvoorzitter gedocumenteerde relaas over een aantal interne incidenten –die ik verder niet in openbaarheid heb gebracht– werd geschokt aangehoord."
Abdullatif zegt dat ze er niet rouwig is om het royement en het feit dat ze de lokale partijcultuur niet meer van nabij mag beleven. Het raadslid zegt dat de contacten met de individuele VVD'ers in Almelo goed is en dat dat zo blijft.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.