Nieuws

Bouw stadskantoor Deventer kan beginnen

Bouw stadskantoor Deventer kan beginnen
Bouw stadskantoor Deventer kan beginnen
De bouw van het Deventer Stadhuiskwartier begint binnen enkele weken. De Raad van State heeft twee bezwaren tegen de nieuwbouw van het Stadhuiskwartier afgewezen.
Het Stadhuiskwartier komt op de plek van de voormalige Deventer Schouwburg en het oude stadskantoor. De twee bezwaren die werden ingediend hadden betrekking op parkeerproblemen als gevolg van de bouw en de leegstand van kantoren in Deventer. Volgens de Raad van State de bezwaren onvoldoende zwaarwegend om de bouw van het Stadhuiskwartier nog langer tegen te houden.

Vertraging van enkele maanden

De bouw zou eigenlijk al eind augustus van dit jaar beginnen. Door de procedure bij de Raad van State is er een vertraging van enkele maanden ontstaan. De Deventer wethouder Margriet de Jager verwacht evenwel dat het nieuwe Stadhuiskwartier volgens planning in 2015 klaar is.
"Na alle zorgvuldig genomen voorbereidingen, kunnen we nu bouwen. In 2015 staat er aan het Grote Kerkhof een prachtig, duurzaam gebouw dat recht doet aan de historische binnenstad. De gemeente 'woont' dan goedkoper dan nu en investeert in een achtergebleven deel van de binnenstad," aldus projectwethouder De Jager.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.