nieuws

AMC-neuroloog Vermeulen geschorst na steun Jansen Steur

AMC-neuroloog Rien Vermeulen
AMC-neuroloog Rien Vermeulen
Neuroloog Rien Vermeulen mag geen patiënten meer behandelen na zijn 'onhandige' uitspraken in diverse media over het vervalsen van patiëntgegevens en zijn steun aan oud-neuroloog Jansen Steur. Dat heeft zijn werkgever het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam donderdag bevestigd naar aanleiding van een bericht hierover in NRC Handelsblad.
De arts nam het onder meer publiekelijk op voor zijn oude studievriend Ernst Jansen, de neuroloog die zich voor zowel de tuchtrechter als de strafrechter moet verantwoorden voor onder meer onjuiste diagnoses met verregaande gevolgen. Het AMC liet vorige week al weten daar uiterst ongelukkig mee te zijn. "Zijn uitspraken zijn zeer onhandig en niet acceptabel. Dit straalt ook negatief af op het AMC."
Vermeulen ging 3,5 jaar geleden met pensioen, maar werkte nog wel bij het AMC. Hij behandelde nog 'enige tientallen' patiënten. Deze worden nu overgedragen aan andere neurologen. Hij legt ook nog de laatste hand aan een wetenschappelijk onderzoek, deze mag hij nog wel afmaken.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.