Nieuws

A28 bij Zwolle dicht na ongeluk

De A28 bij Zwolle-Zuid is donderdagmiddag tijdelijk afgesloten na een ongeluk. Bij het ongeluk zijn volgens Rijkswaterstaat meerdere voertuigen betrokken, waaronder een bus. Na het ongeluk ontstond een aantal opstoppingen op verschillende wegen in de stad.
Het ongeluk is gebeurd op de brug over de IJssel in de richting van Zwolle naar Amersfoort. Tenminste één persoon is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Voor de passagiers van de bus wordt vervangend vervoer geregeld. De weg was tijdelijk volledig afgesloten in de richting van Zwolle naar Amersfoort. Even na half vier konden twee van de drie rijstroken weer geopend worden.

Omleiding over de A6 en A7

Het ongeluk en de gedeeltelijke afsluiting heeft een kilometerslange file veroorzaakt. Rijkswaterstaat meldt dat het verkeer wordt omgeleid over de A6 en A7. Het is het tweede ongeluk op de A28 bij Zwolle vandaag. In de ochtendspits ontstond een kettingbotsing bij de afslag Zwolle-Centrum in de richting naar het noorden. Daar waren zeven voertuigen bij betrokken. Een persoon raakte lichtgewond.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.