Nieuws

Gevangenisstraffen en vrijspraak voor overval McDonalds Zwolle

Overvallers van de Mc Donalds in Zwolle
Overvallers van de Mc Donalds in Zwolle
Twee 21-jarige mannen die betrokken waren bij de overval op de McDonalds in Zwolle-Noord afgelopen januari zijn door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot gevangenisstraffen van 2 en 1,5 jaar.
Een derde 21-jarige verdachte is door de rechtbank vrijgesproken; van hem kon niet bewezen worden dat hij een rol had bij de overval. Tegen alle drie de mannen was vier jaar geëist. McDonalds werd op 27 januari dit jaar overvallen door twee gewapende mannen die een medewerkster van de McDrive bedreigden en er met de kassalade vandoor gingen. Dat gebeurde op het moment dat een automobilist zijn bestelling aan het betalen was en het loket van de McDrive openstond.
Een oproep in het RTV Oost-programma 'Onder de Loep' en in 'Opsporing Verzocht' leidde tot vier aanhoudingen in mei dit jaar van drie mannen en een vrouw. De vrouw werd al snel vrijgelaten.

Zwaarste straf voor man met vuurwapen

De man die het vuurwapen droeg en de feitelijke overval pleegde kreeg van de rechtbank de zwaarste straf: 30 maanden gevangenisstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De man in de gereedstaande vluchtauto werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
De beide veroordeelde verdachten zijn, naast hun gevangenisstraffen, veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan de betrokken medewerkster en het bedrijf van ruim drieduizend euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.