Go Ahead Eagles uitgeschakeld in KNVB-beker

Het is Go Ahead Eagles niet gelukt om de achtste finale van de KNVB-beker te bereiken. Donderdagavond verloor de ploeg van trainer Foeke Booy van Excelsior. In Rotterdam was de ploeg uit de Jupiler League met 1-0 te sterk.
Beide ploegen begonnen afwachtend aan het duel. De eerste kans was voor Deniz Türüc die zich behendig vrij kapte, maar zijn inzet via een Excelsior-verdediger naast zag gaan. Op wat afstandsschotjes na was het hierna meteen gedaan met de aanvalsdrang van beide ploegen in de eerste helft.

Na rust was het spel niet beter, maar waren de kansen wel groter. Zo mochten Falkenburg en Kolder vrij aanleggen, maar zij vonden doelman Deckers op hun weg. Bart Vriends had pech dat de paal in de weg stond bij zijn uithaal van circa dertig meter. Lang leek de wedstrijd af te stevenen op een verlenging, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd was het invaller Moussa Kalisse die de Kralingers naar de achtste finale van de beker schoot.

Excelsior - Go Ahead Eagles 1-0

1-0 Moussa Kalisse (90)
Arbiter: Kamphuis
Geel: -
Excelsior: Deckers, Karami, Van Diermen, Woudenberg, Fischer, Blij (Kalisse/76), Stans, Veldwijk, Hutten, Auassar, Botaka.
Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk, Türüc (Lambooij/69), Overgoor, Falkenburg, Antonia, Kolder, Godee (Houtkoop/68).