Nieuws

VVD Deventer: "Verwijder overbodige verkeersborden"

Voorbeeld van een overbodig verkeersbord in Deventer, aldus de VVD
Voorbeeld van een overbodig verkeersbord in Deventer, aldus de VVD
De VVD in Deventer wil dat de gemeente onnodige en overbodige verkeersborden verwijdert, om kosten te besparen en de verkeersveiligheid te verbeteren.
De partij roept inwoners daarom op om overbodige borden te melden via de website en Twitter van VVD Deventer. In de gemeente Deventer bevinden zich zo’n 15.000 verkeersborden, volgens de VVD kost het jaarlijks zo'n 45.000 euro om de verkeersborden te onderhouden. De partij noemt de Gelderse gemeente Brummen als voorbeeld, waar 470 verkeersborden onnodig bleken. Bijna 1 op de 5 verkeersborden wordt daar binnenkort verwijderd. Voor Deventer zou dit betekenen dat misschien wel 3000 borden kunnen verdwijnen.
VVD-woordvoerder Roderic Rosenkamp nam de proef op de som. Tijdens een wandeling in zijn lunchpauze constateerde hij in de directe omgeving van zijn werkplek zes overbodige borden. "Als ik in drie minuten wandelen zo zes overbodige borden kan aanwijzen, doet dat het ergste vermoeden voor de rest van de gemeente. Weg met dit soort borden. Ik verwacht dat meer Deventenaren dat met mij eens zijn. Meld overbodige borden bij ons, dan gaan we daar iets aan doen."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.