nieuws

Jansen Steur aangekomen bij rechtbank in Zwolle voor tuchtzaak

Oud-neuroloog Jansen Steur is vanmorgen rond kwart over negen aangekomen bij de rechtbank in Zwolle. Hij moet daar verschijnen voor het Medisch Tuchtcollege.
De artsen en juristen van het Medisch Tuchtcollege buigen zich vandaag over vijf zaken van oud-patiënten van de voormalige neuroloog van het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Jansen Steur wordt er onder meer van verdacht dat hij jarenlang tientallen verkeerde diagnoses zou hebben gesteld.
De zwaarst mogelijke straf die het tuchtcollege kan opleggen, is het afnemen van een artsentitel. Daardoor mag iemand zijn beroep niet meer uitoefenen. Die straf lijkt weinig gevolgen te hebben voor de oud-neuroloog. Hij liet zich in 2009 al schrappen uit het BIG-register.

Veel pers, patiënten verwachten emotionele dag

Het is voor het eerst in bijna vijf jaar tijd dat de omstreden oud-neuroloog oog in oog staat met zijn voormalige patiënten. Jansen Steur had aangedrongen op extra veiligheidsmaatregelen en zei anders niet te willen verschijnen op de zitting. Vanmorgen verscheen Jansen onder grote mediabelangstelling bij de rechtbank in Zwolle.
Letselschade-expert Yme Drost, die de patiënten bijstaat, verwacht veel emoties. Voor veel van de patiënten is het de eerste keer dat ze hun voormalige arts weer zien, nadat hij ruim tien jaar geleden een mogelijk verkeerde diagnose stelde. Eén van de slachtoffers is niet verschenen. Zij zei het niet aan te kunnen.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.