Nieuws

Jansen Steur heeft geen spijt: "Ik wilde optreden in alle goedheid"

Oud-neuroloog Jansen wilde zijn patiënten helpen 'in alle goedheid'. Dat zei hij vandaag tijdens de tuchtzaak tegen hem bij de rechtbank in Zwolle. "Achteraf kun je zeggen dat ik die grijze cellen van mij te weinig gelegenheid heb gegeven voor een andere lezing van de diagnose. Maar ik heb er achteraf geen spijt van." Het proces 'valt hem zwaar', meldde hij in een korte reactie tijdens een schorsing.
De oud-neuroloog reageerde op de misdiagnose van één van zijn oud-patiënten. Deze vrouw had onterecht te horen gekregen dat ze MS had. Volgens de voormalig arts stond de neurologie en de kennis over MS er voor 2003 heel anders voor dan nu.

Niet-ontvankelijk

De advocaat van Jansen Steur noemde de klachten van de oud-patiënt niet-ontvankelijk. Volgens hem zijn de klachten verjaard. Ook wees hij erop dat het "vreemd" is dat de vrouw 3,5 jaar heeft gewacht om een klacht in te dienen.
"Mijn cliënt komt er slecht tot zeer slecht vanaf, nog voor de straf- en tuchtzaak begonnen is." Dat zei advocaat Frank van Gaal aan het begin van de tuchtzaak tegen zijn cliënt Jansen Steur. "Hij heeft geen gelegenheid gehad om zijn verhaal te doen."

Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.