Betaald voetbal

PEC Zwolle mist Van Polen en Begois tegen PSV

PEC Zwolle kan zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen PSV niet beschikken over aanvoerder Bram van Polen. De rechtsback heeft nog te veel last van de buikspierblessure, die hij vorige week opliep in het duel met AZ.
Ook doelman Kevin Begois moet de topper in Eindhoven aan zich voorbij laten gaan; hij kampt nog met een enkelblessure. Leon ter Wielen is zijn vervanger onder de lat en Giovanni Gravenbeek komt op de plek van Van Polen te spelen.
Stef Nijland (voet), Mustafa Saymak (enkel) en Guyon Fernandez (hamstring) zijn wel weer fit en kunnen spelen. Of ze ook daadwerkelijk gaan starten, is nog onduidelijk. Trainer Ron Jans gaf vrijdag zijn opstelling nog niet prijs.
Hoewel PEC Zwolle vorig seizoen wist te winnen bij PSV en beide ploegen momenteel precies evenveel punten hebben, is de ploeg uit Eindhoven 'gewoon' de grote favoriet volgens verdediger Rochdi Achenteh: "De meeste mensen denken nog steeds dat we tussen plek twaalf en veertien gaan eindigen en PSV is nog steeds een topclub met een begroting die vijf keer zo hoog is als die van ons en misschien nog wel hoger. Dus het zou nog steeds een stunt zijn als we daar weten te winnen."
Die topclub is wel bezig aan een slechte reeks; PSV verloor de laatste drie duels. "Dat kan een voordeel en een nadeel zijn",  weet Achenteh. "Het voordeel is dat ze misschien in een diep dal zitten en dat wij ze bij de strot kunnen pakken. Maar het kan ze ook een boost geven, zo van: 'we hebben al drie wedstrijden verloren, we moeten nu winnen om de aansluiting te houden met de top'. Het kan dus twee kanten op gaan, maar ik hoop natuurlijk dat ze blijven hangen in het dal."
Het duel in Eindhoven begint zaterdag om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Vink.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.