nieuws

Boeren die zendpiraten helpen worden strenger aangepakt

Boeren riskeren met het helpen van zendpiraten boetes tot 45.000 euro
Boeren riskeren met het helpen van zendpiraten boetes tot 45.000 euro
Boeren en grondeigenaren riskeren vanaf vandaag een maximale boete van 45.000 euro, als ze hun medewerking verlenen aan illegale radiouitzendingen. Dat zegt het Agentschap Telecom. Van oudsher zijn er in Overijssel veel illegale zendpiraten actief, net zoals in Drenthe, Friesland en Groningen.
De boeren en grondeigenaren krijgen niet meer een waarschuwing, maar kunnen direct een boete verwachten. Dat geldt ook voor de mensen die achter de knoppen zitten van de uitzending, of andere mensen die een illegale uitzending mogelijk maken. De aanscherping van het beleid is volgens het Agentschap Telecom nodig om het nalevingsgedrag positief te beïnvloeden.
Illegale uitzendingen blijven overlast veroorzaken. De illegale zenders hebben vaak een groot bereik, legale stations die hebben betaald voor hun vergunningen, verliezen daardoor luisteraars en reclame-inkomsten. Jaarlijks krijgt het agentschap ongeveer 1200 klachten binnen van mensen die hun favoriete radiostation niet ongestoord kunnen ontvangen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.